De nieuwste interieurtrends

De nieuwste interieurtrends

Ieder jaar zijn er weer nieuwe interieurtrends, sommige blijven, en andere gaan weer. In deze blog bespreken we verschillende woontrends van 2024. Van biophilic design, tot de organische woonstijl, we bespreken de spraakmakende trends van 2024 uitgebreid, en hoe je dit kunt terug laten komen in jouw interieur. Lees snel verder en ontdek samen met ons de woontrends van 2024!

Biophilic design

Een van de meest opvallende trends van 2024 is het biophilic design, dat de verbinding tussen mens en natuur versterkt. Deze trend draait om het integreren van natuurlijke elementen in je interieur. Denk aan het gebruik van materialen zoals hout, steen en bamboe, en het toevoegen van veel groen in de vorm van kamerplanten. Verticale tuinen en groene wanden zijn ook populair, evenals grote ramen die het buitenleven naar binnen halen. Je kunt de biophilic design trend eenvoudig in je interieur toepassen door grote kamerplanten zoals monstera’s of vijgenbomen toe te voegen. Kies voor organische meubels en accessoires gemaakt van gerecyclede of duurzame materialen. Overweeg ook om een groene wand of verticale tuin te installeren om echt een statement te maken. Verticale tuinen zijn ideaal voor mensen die weinig ruimte hebben, maar toch van groen en natuur willen genieten, en dus past het ideaal in een biophilic design!

Japandi stijl

Japandi is een trend die de minimalistische esthetiek van Japans design combineert met de warmte en functionaliteit van Scandinavisch design. Deze stijl richt zich op eenvoud, natuurlijke materialen en een rustig kleurenpalet. Het resultaat is een rustige, uitnodigende ruimte die zowel stijlvol als functioneel is. Om de Japandi stijl in jouw interieur tot leven te brengen, kies voor meubels met strakke lijnen en eenvoudige vormen. Gebruik een neutraal kleurenpalet met accenten van hout en steen. Denk aan lage, eenvoudige meubels zonder veel poespas en accessoires die functioneel en esthetisch zijn. Het draait allemaal om balans en het creëren van een rustige, harmonieuze sfeer in de wereld van Japandi.

Organische vormen

De organische woontrend is niet meer weg te denken in 2024. We zien overal organische vormen. Je ziet het in organische salontafels, maar de trend komt ook terug in de accessoires, zoals vazen en organische spiegels. De organische woonstijl betekent een interieur van gebogen vormen en zachte lijnen. Deze meubelstukken voegen een gevoel van comfort en ontspanning toe aan een ruimte. Denk ook aan organische eettafels, gebogen banken en organisch gevormde accessoires. De zachtere vormen creëren een gastvrije en comfortabele omgeving.

Vintage en retro

Vintage en retro invloeden hebben een sterke comeback gemaakt in 2024. Meubels en decorstukken uit de jaren '60 en '70 worden gecombineerd met moderne elementen om een nostalgische maar toch eigentijdse sfeer te creëren. Deze trend geeft je de kans om unieke stukken te integreren die karakter en geschiedenis toevoegen aan je interieur. Zoek naar authentieke vintage meubels, zoals leren banken en donkerhouten tafels en kasten. Combineer retro meubels met moderne kunst en verlichting voor een frisse uitstraling. Denk aan fluwelen stoelen, teak houten meubels en gedurfde, geometrische patronen. Laat je creativiteit de vrije loop en mix oud met nieuw voor een echte retro en vintage look!

Aardetinten en neutrale kleuren

Aardetinten zoals terracotta, oker en olijfgroen domineren het kleurenpalet van 2024. Deze kleuren brengen warmte en rust in huis en zijn makkelijk te combineren met andere tinten. Ze creëren een natuurlijke en uitnodigende sfeer die perfect is voor elk interieur. Verf een accentmuur in een warme aardetint om een gezellige sfeer te creëren. Kies voor meubels en accessoires in neutrale kleuren en combineer ze met rijke, aardse accenten. Denk aan kussens, tapijten en gordijnen in warme tinten die een gevoel van comfort en geborgenheid toevoegen aan je ruimtes.

Woontrends ontdekken

Kun je geen genoeg krijgen van de woontrends van 2024? Kom snel langs in onze showroom, waar we verschillende ruimtes hebben gestyled in de stijl van de verschillende trends! Onze interieuradviseurs helpen je graag met het uitzoeken van meubels die passen bij jouw wensen.

Ontdek meer blogs

Producten